divendres, 27 de febrer del 2009

Alfajores


Ingredients:

1 kg de farina

250 g de margarina

4 rovells d'ou

1 copeta de conyac

el suc de 3 taronges

nous trinxades

1 pot de manjar blanco



Elaboració

Preescalfeu el forn a 180º.

Pasteu tots els ingredients, excepte les nous trinxades i el manjar blanco, fins que obtingueu una massa que no se us enganxi als dits. Deixeu-la reposar una estona.


Aneu agafant porcions de massa de la mida una mica més grossa que una nou i estireu-les amb el corró, escampant una mica de farina damunt el marbre perquè no se us enganxi; han de quedar fines. Talleu-les amb un tallapastes rodó; si no en teniu, podeu fer servir un got o una copa ampla. Amb una forquilla, feu força punxades a cada porció de massa perquè no s'infli excessivament en coure.


Per muntar els alfajores, agafeu una galeta, unteu-la amb força manjar blanco i tapeu-la amb una altra galeta. Suqueu també les vores amb més manjar blanco i feu rodolar cada peça per sobre de les nous trinxades; d'aquesta manera n'hi quedaran d'enganxades.


També podeu fer les porcions de massa de mida força més grossa i fer-ne un pastís amb capes de manjar blanco. És molt típic fer alfajores per celebrar aniversaris, etc...


Nota: Si en lloc de nous trinxades hi poseu clara d'ou muntada a punt de neu, dels alfajores en diuen chilenitos. Els chilenitos s'han de deixar assecar d'un dia per l'altre perquè la clara d'ou quedi seca i cruixent, semblant a la merenga.

Càlcul d'ingredients


La recepta Macarrons amb marisc és per a quatre persones. Calcula les quantitats adequades segons si l'has de preparar per a 2, 6, 8 ó 12 comensals. Pots utilitzar la calculadora.

dimecres, 11 de febrer del 2009

Macarrons amb marisc


Ingredients per a 4 persones:
400 grs. de macarrons
100 grs. de sípia
100 grs. de calamar
200 grs. de gambes pelades
Vuit musclos
Una ceba
Quatre tomàtigues grosses
200 grs. de pèsols
Oli, mantega, sal i pebre bo blanc

Bullirem els macarrons i els pèsols amb aigua abundant i un poc de sal i mantega. Després els colarem.
Dins una greixonera amb oli, sofregirem la sípia i el calamar nets i trossejats i les gambes. Hi afegirem la ceba ratllada i la daurarem. Després hi possarem les tomàtigues pelades i capolades, sal, pebre bo blanc, i per acabar, els musclos tallats en tres trossets.
Quan el sofregit estigui ben fet, juntarem els macarrons amb la salsa, els mesclarem bé, els possarem per damunt uns trossets de mantega i els gratinarem al foc.

diumenge, 8 de febrer del 2009

Presentació

Hola, siau benvinguts.
La finalitat d'aquest bloc és la de conéixer receptes de cuina d'arreu del món, d'aquesta manera feim un viatge imaginari al lloc en qüestió i llavors si ens vé de gust acabam amb un bon menjar. Evidentment esper la vostra col·laboració per tal de viatjar a molts de llocs i com no tastar molts menjars. Bon profit!