divendres, 27 de febrer del 2009

Alfajores


Ingredients:

1 kg de farina

250 g de margarina

4 rovells d'ou

1 copeta de conyac

el suc de 3 taronges

nous trinxades

1 pot de manjar blanco



Elaboració

Preescalfeu el forn a 180º.

Pasteu tots els ingredients, excepte les nous trinxades i el manjar blanco, fins que obtingueu una massa que no se us enganxi als dits. Deixeu-la reposar una estona.


Aneu agafant porcions de massa de la mida una mica més grossa que una nou i estireu-les amb el corró, escampant una mica de farina damunt el marbre perquè no se us enganxi; han de quedar fines. Talleu-les amb un tallapastes rodó; si no en teniu, podeu fer servir un got o una copa ampla. Amb una forquilla, feu força punxades a cada porció de massa perquè no s'infli excessivament en coure.


Per muntar els alfajores, agafeu una galeta, unteu-la amb força manjar blanco i tapeu-la amb una altra galeta. Suqueu també les vores amb més manjar blanco i feu rodolar cada peça per sobre de les nous trinxades; d'aquesta manera n'hi quedaran d'enganxades.


També podeu fer les porcions de massa de mida força més grossa i fer-ne un pastís amb capes de manjar blanco. És molt típic fer alfajores per celebrar aniversaris, etc...


Nota: Si en lloc de nous trinxades hi poseu clara d'ou muntada a punt de neu, dels alfajores en diuen chilenitos. Els chilenitos s'han de deixar assecar d'un dia per l'altre perquè la clara d'ou quedi seca i cruixent, semblant a la merenga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada